Menu Sluiten
Air Portugal

In de zomer van 2022 arriveerden 520.000 passagiers in TAP Air Portugal-vliegtuigen tussen het Europese continent en Brazilië. Dit zorgde voor een succesvol herstel na twee jaar van verstoring door COVID-19.

TAP Air Portugal was in staat om de verkeers niveaus van voor de pandemie te herstellen na de introductie van een aantal marketingstrategieën gericht op hun merk

Tussen januari en september van dit jaar vloog TAP Air Portugal maar liefst 97% van het totale aantal klanten waarmee ze in 2019 hebben gevlogen.

De Portugese nationale luchtvaartmaatschappij, TAP Air Portugal, is een favoriet geworden van passagiers in Brazilië. Tot nu toe heeft het dit jaar een miljoen passagiers tussen de twee landen gevlogen. Op de vraag waarom mensen TAP Air verkiezen boven andere luchtvaartmaatschappijen, zei Ricardo Dinis, TAP Air-maatschappij voor het VK en Ierland, dat hij gelooft dat dit komt door hun routenetwerk dat gemakkelijke en snelle verbindingen biedt tussen vluchten op hun hub in Lissabon.

Vanaf november 2022 voert TAP Air Portugal 73 wekelijkse vluchten uit tussen Portugal en Brazilië. De luchtvaartmaatschappij heeft momenteel 12 unieke routes naar Brazilië, 10 vanaf de internationale luchthaven van Lissabon (LIS) en 2 vanaf de internationale luchthaven van Porto (OPO). De populaire Braziliaanse bestemmingen van TAP opereren slechts 15% onder het niveau van voor de pandemie en zullen in 2023 terugkeren naar het niveau van 2019. In september van dit jaar vloog TAP Air Portugal 1.318 vluchten naar Brazilië; 97% van alle klanten op de routes vloog in deze periode.

TAP biedt nog steeds minder vluchten en stoelen aan in vergelijking met het niveau van 2019 op twee routes. Het zijn Lissabon-Brasilia en Porto-Sao Paulo, die beide één vlucht minder hebben.

De vliegtuigen opereren op deze routes

Uit een Cirium-analyse van de vluchten van TAP Air Portugal bleek dat de luchtvaartmaatschappij met drie verschillende soorten vliegtuigen werkt: Airbus A321neo LR op Lisbon-Belem en Lisboa-Natal, Airbus A330-200 en -900 narrow body-vliegtuigen op de resterende routes, en Airbus A330- 200 en A321neo (LR) op de twee meest populaire routes naar Brazilië.

TAP heeft tien Airbus A321neo (LR)’s, met 171 stoelen in een configuratie van drie klassen met 125 economy-stoelen, 30 economy plus- en 16 business-stoelen. Het heeft drie Airbus A330-200’s, die 269 passagiers kunnen vervoeren, waarvan 244 in economy en 25 in business. Ten slotte heeft de luchtvaartmaatschappij 19 vliegtuigen, waaronder 10 van ’s werelds grootste vloot van het type: Airbus A330-900 jets die 298 passagiers vervoeren op vluchten, waaronder 168 in economy en 96 in economy plus, en 34 standaard business class.

Verkeers Niveaus in Brazilië

Brazilië heeft het afgelopen jaar een toename van 78,01 miljoen reizigers naar het land gezien, volgens recente gegevens die zijn gepubliceerd door de Braziliaanse burgerluchtvaartautoriteit. TAP Air Portugal is de vierde belangrijkste luchtvaartmaatschappij in Zuid-Amerika, met 1,29 miljoen passagiers van januari tot oktober.

LATAM Airlines, Azul Linhas Aéreas en GOL Linhas Aéreas zijn de grootste luchtvaartmaatschappijen van Brazilië, met respectievelijk 23,7 miljoen passagiers, 22,58 miljoen passagiers en 21,96 miljoen passagiers, die elk meer dan 30 procent van het marktaandeel van Brazilië in handen hebben.

In een recent onderzoek bleek TAP Portugal het grootste aantal passagiers te hebben, gevolgd door LATAM en Copa Airlines.