Menu Sluiten

Vertrektijden Rotterdam Airport, Security en Faciliteiten

Vertrek jij of een geliefde binnenkort vanuit Rotterdam Airport en benieuwd naar de Vertrektijden Rotterdam Airport? De vertrektijden Rotterdam Airport staan overzichtelijk weergegeven in bovenstaande tabel. Bereid je reis goed voor door op Vliegtuigenvolgen.nl alle actuele vertrektijden nog eens na te kijken. Ook kun je op deze pagina alles lezen over het inchecken en het bagage afgeven op de luchthaven, de security en de vertrekhal met bijbehorende faciliteiten op Rotterdam Airport. Op deze manier zijn jij of je geliefde binnen de kortste keren klaar voor vertrek, en hoeven jullie alleen nog maar even de koffer in te pakken.  

Vertrektijden Rotterdam Airport

Het laatste wat je natuurlijk wilt is dat jij of je geliefde het vliegtuig mist. Check daarom nog even de actuele vertrektijden na op Vliegtuigenvolgen.nl. Dit kan gemakkelijk aan de hand van het vluchtnummer en de vertrektijd. Ook kun je op de website het vliegtuig volgen door middel van een radar. Zo weten de thuisblijvers precies waar het vliegtuig zich bevindt. Tot slot is ook op de website van Rotterdam Airport een actueel overzicht te vinden van alle vertrektijden. Check de vertrektijden altijd even voor vertrek, je wilt immers niet veel te vroeg of juist veel te laat op de luchthaven verschijnen door een last minute wijziging.

Inchecken Rotterdam Airport

Aan de linkerzijde van de Centrale Hal zijn de incheckbalies te vinden. Wil je graag tijd besparen? Check dan van te voren online in. Dit kan via de website van Rotterdam Airport, of via een e-mail die je van de luchtvaartmaatschappij ontvangt. Door online in te checken hoef je niet langer in een rij te staan bij de incheckbalies, en hoef je alleen je bagage even af te geven. Mocht je zonder bagage reizen dan kun je zelfs meteen doorlopen naar de security en hoef je minder op de vertrektijden Rotterdam Airport te letten.

Daarnaast kun je door online in te checken alvast zelf je stoel kiezen. Wel zo fijn dus als je voorkeur hebt voor een bepaalde plek in het vliegtuig, of als je met meerdere mensen bij elkaar wilt zitten. Wil je liever wel inchecken op het vliegveld? Kijk dan op de website van Rotterdam Airport even na hoe lang dit van te voren kan. De regels hiervoor verschillen namelijk per luchtvaartmaatschappij, en het is niet de bedoeling dat je te laat komt. Let er ook op dat je met een geldig paspoort reist. Het zou immers zonde zijn als je vakantie in het water valt door een verlopen paspoort. In bepaalde gevallen kan er overigens wel een noodpaspoort worden verstrekt. De precieze regels hiervoor zijn na te vragen bij de Koninklijke Marechaussee die zich op de luchthaven bevindt.

Bagage Rotterdam Airport

Na het (online) inchecken hoef je alleen nog maar even je bagage af te geven. Dit kan bij de balies naast de incheckbalies. Als je met Transavia reist kun je bovendien gebruik maken van de Scan & Fly. Op deze manier kun je nog sneller je koffers af te geven. Voor de precieze bagageregels zoals de afmetingen en gewicht van je koffer en het meenemen van vloeistoffen en andere (verboden) voorwerpen kun je het beste een kijkje nemen op de website van Rotterdam Airport. Hier is een duidelijk overzicht van de bagageregels per luchtvaartmaatschappij te vinden. Het is raadzaam om deze voorwaarden van te voren te bestuderen, zo voorkom je dat je extra moet bijbetalen of sommige spullen op het vliegveld moet achterlaten. Reis je met veel bagage? Op de parkeerterreinen zijn speciale bagagekarren te vinden. Na het inwerpen van een muntje van 50 cent kun je deze bagagekar meenemen tot het bagage afgiftepunt.

Security Rotterdam Airport

Rotterdam Airport is een populaire luchthaven dankzij de korte loopafstanden. Na het inchecken is het dan ook maar een klein stukje lopen naar de security. Houd je paspoort en boarding pass dus bij de hand, en zorg er voor dat je geen verboden voorwerpen in je handbagage hebt. Let er wel op dat er soms door omstandigheden langere wachttijden kunnen ontstaan bij de veiligheidscontrole. Zorg er dus voor dat je ruim op tijd aanwezig bent op de luchthaven, zodat je ook genoeg tijd hebt om rustig door de security te gaan.

vliegtuigverrtekRotterdam Airport vertrekhal en faciliteiten

In de vertrekhal van Rotterdam Airport vind je alles wat je nodig hebt om comfortabel op reis te gaan. Hieronder vind je een overzicht van de faciliteiten op de luchthaven.

Restaurant

Wil je voor vertrek nog even snel een hapje eten? In de vertrekhal is een restaurant te vinden met een breed assortiment aan warme en koude maaltijden, verse broodjes, snacks, fruit en salades. Uiteraard kun je er ook terecht voor een kopje koffie of een ander drankje, zodat je met een voldaan gevoel het vliegtuig in stapt.

Winkels

In de vertrekhal van Rotterdam Airport zijn twee winkels te vinden. In de Ako Kiosk koop je de leukste (internationale) boeken, tijdschriften en kranten zodat je wat te lezen hebt onderweg of tijdens het wachten. Bij de Airportshop kun je terecht voor onder andere chocolade, drank, tabak, parfum, cosmetica, sieraden, speelgoed, souvenirs, boeken en leuke cadeautjes. De Airportshop is dan ook ideaal om te bezoeken als je nog wat wilt shoppen voordat je vliegtuig vertrekt of als je toch wat langer op je vlucht moet wachten.

Reizen met een baby

Rotterdam Airport is op alles voorbereid. Je kunt dus ook rustig via deze luchthaven vliegen met een baby of een klein kindje. Zo zijn bij de toiletten de juiste voorzieningen te vinden om een kindje te verschonen. Daarnaast is er vlakbij de Airportshop een magnetron geplaatst waar je een flesje kunt opwarmen voor je kindje.

Mindervaliden

Rotterdam Airport is prima toegankelijk voor mindervaliden. Zo zijn er speciale parkeerplaatsen en toiletten beschikbaar, en zijn alle belangrijke voorzieningen gelijkvloers. Heb je speciale begeleiding nodig? Deze assistentie op de luchthaven kan geregeld worden via je luchtvaartmaatschappij. Zorg er wel voor dat je dit tijdig doorgeeft, en duidelijk maakt in welk opzicht jij assistentie nodig hebt. Meer informatie hierover lees je na op de website van Rotterdam Airport, of laat je informeren door je luchtvaartmaatschappij of reisbureau.