Menu Sluiten

Luchtvaartmaatschappijen

Nederland is qua vliegverkeer een relatief druk land. Er bevinden zich gedurende de dag vliegtuigen in de lucht van veel verschillende luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld. Op onze website vind je informatie over de luchtvaartmaatschappijen die in Nederland het meest gevolgd en gespot worden. Ook leggen we uit hoe je van verschillende luchtvaartmaatschappijen het beste vliegtuigen volgen kan op de online flight tracker.

De KLM

Nederlands grootste luchtvaartmaatschappij is verreweg De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij ook wel KLM genoemd. De maatschappij is opgericht in het jaar 1919. Haar eerste vlucht vond echter pas plaats in het jaar 1920. Allereerst vloog men met een gehuurd toestel. Al snel werd echter een eigen vloot opgebouwd waar vooral Fokker toestellen in voorkwamen. Zie voor meer informatie over KLM en hoe je het beste vluchten van deze maatschappij kan volgen de volgende pagina’s:

Vliegtuigen volgen KLM

TUI FLY

De luchtvaartmaatschappij TUI FLY maakt deel uit van de TUI Group dat staat voor Touristik Union International. De TUI Group bezit naast reisbureaus en touroperators zes verschillende luchtvaartmaatschappijen. TUI Airlines is een grote alliantie die bestaat uit luchtvaartmaatschappijen van meerdere landen waaronder Nederland. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij die opgegaan is in deze alliantie is de alom bekende Arke Fly. Zie voor meer informatie over TUI FLY en hoe je het beste vluchten van deze maatschappij kan volgen de volgende pagina’s:

Vliegtuigen volgen TUI FLY

Ryanair

Een welkbekende low-cost luchtvaartmaatschappij. De goedkope manier van reizen is wat deze maatschappij groot en bekend heeft gemaakt. Wat begon als een kleine maatschappij in Groot Brittannië is over de loop der jaren uitgegroeid tot een grote speler. Momenteel vliegt ryan air met zo’n 88 vaste toestellen op 33 landen. Zie voor meer informatie over Ryanain en hoe je het beste vluchten van deze maatschappij kan volgen de volgende pagina’s:

Vliegtuigen volgen Ryanair

Transavia

Het in 1965 opgerichte Transavia is sinds 2003 voor honderd procent een dochtermaatschappij geworden van KLM. De vloot bestaat uit zo’n 44 toestellen waarmee op 88 landen gevlogen wordt. Vanuit Nederland kan gevlogen worden vanaf Schiphol, Groningen Airport Eelde, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. Vanaf 2018 wordt verwacht dat de maatschappij ook vanaf Lelystad airport zal gaan vliegen. Zie voor meer informatie over Transavia en hoe je het beste vluchten van deze maatschappij kan volgen de volgende pagina’s:

Vliegtuigen volgen Transavia

Corendon

Corendon is een relatief jonge Nederlandse low-cost luchtvaartmaatschappij. Het is opgericht in 2000 en haar hoofdkantoor bevindt zicht in de stad Lijnden. De maatschappij is in 2005 uitgebreid met kantoren in Antalya, Brussel Düsseldorf, Bodrum en Istanboel. Corendon vliegt vanaf 143 luchthavens naar 28 landen. Zie voor meer informatie over Corendon en hoe je het beste vluchten van deze maatschappij kan volgen de volgende pagina’s:

Vliegtuigen volgen Corendon