Menu Sluiten

Vertrektijden Schiphol

Ga jij of een geliefde vliegen vanaf Schiphol Airport en ben je benieuwd naar de vertrektijden? Vliegtuigenvolgen.nl heeft altijd de actuele vertrektijden Schiphol Airport! In het onderstaande overzicht is gemakkelijk te zien hoe laat de Schiphol vertrektijden zijn.

Hoe lees ik de Vertrektijden Schiphol tabel?

De tabel laat enkel de vertrektijden van vandaag zien. Bovenaan lees je onder de titel AMS Vertrektijden dus ook de datum van vandaag. Vervolgens kun je daaronder het tijdvak kiezen om te zien welke vluchten vanaf schiphol vertrekken in dat tijdframe. De vluchten worden getoond op vluchtnummer, luchtvaartmaatschappij, bestemming, vertrektijd en status.
De status kan zijn:

  • Gepland
  • Onderweg
  • Geland

Wanneer een vliegtuig vertraagd is, wordt dat met rode letters naast de status weergegeven. Wil je een vlucht van Amsterdam naar bestemming live volgen? Vul dan het vluchtnummer in op onze vliegradar op de homepage!

Inchecken op Schiphol airport

Voor je vliegtuig vertrekt van Schiphol zul je je moeten inchecken. Het makkelijkste is om via de internetpagina van je luchtvaartmaatschappij online in te checken.  Dit kan vaak 24-48 uur van tevoren. Dit verschilt per luchtvaartmaatschappij dus controleer dat altijd vooraf even. Na het online inchecken kun je je boarding pass zelf uitprinten, of op schiphol tonen via je smartphone.

Schiphol heeft ook Self-service check-in kiosks staan. Deze kiosks staan bij alle vertrekhallen en zijn zeer gemakkelijk in gebruik. Een kiosk van KLM/Skyteam herken je aan de blauwe kleur, andere luchtmaatschappijen maken gebruik van gele kiosks.

Zie onderstaande afbeelding hoe je een check-in kiosk kunt herkennen:

De check in kiosks zijn erg gebruiksvriendelijk en je hebt enkel je paspoort nodig om in te checken. Een andere optie die je kunt gebruiken is om je in te  checken bij de balie van je luchtvaartmaatschappij. In de vertrekhallen vind je het balienummer van je vlucht op de grote tv-schermen die overal hangen. Hier kun je ook je bagage inchecken.

Bij veel maatschappijen, waaronder KLM, kun je ook je bagage bij de selfservice bagage drop-off inchecken. Volg hierbij de instructies op het scherm en bevestig de bagagelabels aan jouw baggage. Er staan ook medewerkers bij de drop-off points om je te helpen als er onduidelijkheden zijn.

Security Schiphol – Waar moet ik op letten?

Voor vertrek is het zeer aan te raden om te kijken wat je wel en niet mag meenemen in je handbagage. Een overzicht vind je hier.  Waar de meeste mensen tegenaan zullen lopen is de regel dat je geen vloeistoffen mag meenemen in verpakkingen groter dan 100ml. Ook dien je al je electronische apparaten uit je handbagage te halen voordat je baggage door de scanner gaat.

Via de schiphol-app kun je vanaf 2017 live de wachttijden voor de security inzien. Zo kun je dus extra goed inschatten hoe ver van tevoren je op Schiphol kunt aankomen. De algemene regel hiervoor is 2 uur voor Europese, en 3 uur voor internationale vluchten.

Schiphol Parkeren voor vertrek

Ga je met de auto naar Schiphol voor je vlucht vertrekt? Dan zijn er op Schiphol verschillende mogelijkheden om te parkeren:

  • P1 Holiday Parking – Normaal kun je op P1 enkel tot 48 uur parkeren. In sommige periodes kan het ook langer, indien je gebruik wil maken hiervan dien je je parkeerplek wel online te reserveren.
  • P3 Lang parkeren terrein en garage – Wanneer je reis langer duurt dan 3 dagen is parkeren op P3 een uitstekende optie. Je auto wordt bewaakt met cameratoezicht, en er vertrekt elke 10 minuten een gratis snelbus die je binnen 5 minuten naar de vertrekhallen brengt. P3 is heel makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg.

  • P4 Basic Parking – Voor de mensen die op de kleintjes willen letten is er P4. Een parkeerplek is gemakkelijk online te reserveren voor vertrek. Ieder kwartier vertrekt en een snelbus van de parkeerplaats naar de vertrekhallen. De busreis duurt ongeveer 10 minuten.
  • P6 Valet Parking – Voor de luxepaardjes onder ons is er ook valet parking op Schiphol. Je brengt je auto naar de balie bij P6, vlakbij de vertrekhallen. Vervolgens parkeert het personeel de auto voor je en zorgt het personeel er ook weer voor dat de auto weer voor je gereed staat bij vertrek.

De prijs van parkeren hangt af van de periode wanneer je gebruik maakt van de parkeergelegenheden. Vergelijk dus eerst altijd via de website van Schiphol de verschillende mogelijkheden.