Menu Sluiten

Vliegtuigen volgen vanaf Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport, ook wel MAA genoemd, is een kleine luchthaven gelegen op 8 kilometer van Maastricht. De luchthaven is gespecialiseerd in het vrachtverkeer, zowel Europees als wereldwijd. Het passagiersverkeer is kleinschaliger en met name gericht op de regio van Zuid Nederland en de omliggende Duitse en Belgische streken. Vliegtuigen volgen vanaf Maastricht Aachen Airport is interessant, vrachtvliegtuigen zijn anders en vliegen anders dan passagiersvliegtuigen. Zij zijn allen te volgen op de online vliegtuig radar.

Placeholder Image

Vrachtverkeer Maastricht Aachen Airport

Vrachtverkeer vraagt om een totaal andere logistiek dan passagiersverkeer, zowel in de lucht als aan de grond. MAA is door haar gunstige ligging een goede luchthaven voor verwerking en doorvoer van vrachtverkeer en heeft een wereldwijd logistiek netwerk. In dit netwerk kun je alle vluchten volgen die Maastricht Aachen Airport uitvoert. Dit doe je bijvoorbeeld via flight tracker. Voor grond vervoersbedrijven die afhankelijk zijn van de aanvoer- en het vertrek van vracht is dit een welkome tool.

Passagiersverkeer Maastricht Aachen Airport

Vliegtuigen volgen vanaf Maastricht Aachen Airport is ook voor passagiers van de vakantie bestemmingen die MAA aanbiedt een extra en leuke service. Je kunt van te voren je route bekijken en zien hoe druk het eigenlijk is in de lucht. MAA verzorgt in het vakantieseizoen regelmatig vluchten naar Alicante, Antalya, Bari, Girona, Katowice en Lourdes en buiten het vakantie seizoen op gezette tijden. Door het ontwijken van de grote drukte op Schiphol ben je niet alleen sneller op de luchthaven, de afhandeling van het inchecken, je bagage en de controle bij de douane verlopen ook veel sneller. Maastricht Aachen Airport is dan ook een populaire vakantie luchthaven voor de regio. De komende jaren werkt MAA samen met touroperators en vliegtuigmaatschappijen om het aanbod van de vakantiebestemmingen te vergroten naar voorkeur van de wensen in de regio.

Zakelijk vliegen vanaf Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport heeft een hoge service op zakelijk gebied en privé vliegverkeer. Deze service omvat onder andere het controleren van je paspoort in het vliegtuig zodat je niet door de reguliere paspoort controle hoeft en vervoer met een auto tot aan de vliegtuigtrap. Je kunt live je vlucht volgen naar- of van Maastricht Aachen Airport.

Luchtvaartmaatschappijen

De luchtvaartmaatschappijen Albastar, Ryan Air, Corendon, Wizz Air verzorgen de passagiersvluchten. Albastar neemt daarin een speciale plek in. MAA is de enige luchthaven die specifieke vluchten aanbiedt naar Lourdes. Daar de passagiers ook vaak aandoeningen hebben of bedlegerig zijn, vereisen deze vluchten speciale aandacht waarin Maastricht Aachen Airport samen met Albastar voorziet. De reizen kunnen indien gewenst geheel verzorgd, dus inclusief verblijf en vervoer, worden uitgevoerd. Er zijn speciale opstapplaatsen in heel Nederland die je met de bus naar je Lourdes vlucht brengen. De vlucht kan voor de thuisblijvers gevolgd worden op vliegtuigradar.

Voorzieningen Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport heeft goede voorzieningen voor mensen met een beperkte mobiliteit, zowel op de parkeerplaats, in de terminal als in de vertrek- en aankomsthal. Specifieke assistentie geef je uiterlijk 48 uur van te voren aan of bij je boeking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lift om het vliegtuig in te komen. Men kan je vliegtuig volgen vanaf Maastricht Aachen Airport zodat ze weten dat je goed bent gearriveerd.