Menu Sluiten

Live vliegtuigen volgen rondom Nederlandse luchthavens

Op onze website vind je naast informatie over vliegtuig radars, vliegtuigen spotten en vluchttijden ook informatie over de belangrijkste nederlandse luchthavens. Per luchthaven wordt beschreven welke bestemmingen worden aangedaan en welke luchtvaartmaatschappijen gebruik maken van het vliegveld. De meeste bezoekers van onze site willen echter vliegtuigen volgen rondom Nederlandse luchthavens. Op alle luchthavenpagina’s vind je daarom een uitgebreide beschrijving hoe je het beste vluchten kan volgen die zich op dat moment in de omgeving van die luchthaven bevinden.

Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde wordt in de volksmond ook wel vliegveld Eelde of luchthaven Eelde genoemd. Het is een relatief klein en rustig vliegveld dat aan de rand van de plaats Eelde ligt in de provincie groningen. Er worden vanaf deze luchthaven maar een beperkt aantal bestemmingen binnen Europa aangedaan. Daarnaast wordt er ook nog gevlogen op Turkije. Ookal is vliegveld Eelde klein, vluchten volgen rondom dit vliegveld kan alsnog erg leuk zijn. Om onze gratis vliegtuig radar te gebruiken en meteen te beginnen met het volgen van vliegtuigen rondom airport Eelde zie je de volgende pagina:

Vliegtuig volgen eelde
Airport eelde bestemmingen

Maastricht Aachen Airport

Vliegveld Maastricht Aachen Airport is een luchthaven die vlak naast de stad Maastricht ligt. De veelgebruikte afkorting voor deze luchthaven is MMA. Vanaf Maastricht Aachen Airport vliegt er vooral veel vrachtverkeer naar zowel europese als wereldwijde bestemmingen. Passagiersvluchten vind je hier in mindere mate. Deze vluchten vliegen veelal naar bestemmingen in Zuid-Nederland maar ook naar nabijgelegen bestemmingen in Duitsland en België. Zowel vliegtuigen spotten als vliegtuigen volgen kan erg leuk zijn rondom dit vliegveld. Dit komt door de grote hoeveelheid vrachtverkeer dat via deze luchthaven vliegt. Hier zitten vaak erg interessante toestellen tussen om te volgen. Voor meer informatie zie:

Vlucht volgen vanaf Maastricht Aachen Airport
Maastricht airport bestemmingen

Rotterdam The Hague Airport

Relatief gezien is Rotterdam Airport een grote luchthaven dat naar maar liefst 40 verschillende bestemmingen vliegt. De luchthaven heeft een zeer gunstige ligging voor zakkelijk verkeer en is daarbij dan ook zeer in trek. Dit komt mede door dat de luchthaven zich midenin de randstad bevindt en dus omgeven is door economische centra. Daarnaast is het ook nog eens een vliegveld dat zeer efficient, snel en professioneel opereert. Omdat er vaak privévliegtuigen van en naar Rotterdam The Hague Airport vliegen is het spotten en volgen van vliegtuigen hier extra leuk. Voor meer informatie over dit vliegveld zie je:

Vliegtuig volgen vanaf Rotterdam
Luchtvaartmaatschappijen Rotterdam Airport

Eindhoven Airport

Wat Eindhoven Airport uniek maakt is dat het een burgervliegveld en militaire vliegbasis is. De afgelopen jaren is het vliegveld echter gigantisch gegroeid in hoeveelheid toeristisch verkeer. Het is zelfs zo hard gegroeid dat het inmiddels de tweede grootste luchthaven van Nederland is. Vanaf de luchthaven wordt gevlogen op een zeer breed aanbod aan bestemmingen zowel binnenlands, europees als wereldwijd. De grote diversiteit aan vliegtuigen die rondom dit vliegveld te zien zijn maakt het erg aantrekkelijk voor vliegtuigspotters en mensen die vliegtuigen willen volgen. Zie voor meer informatie de volgende pagina’s:

Vliegtuigen volgen Eindhoven Airport
Bestemmingen Eindhoven Airport

Schiphol Airport

Bij vliegtuigen volgen rondom Nederlandse luchthavens denk je waarschijnlijk meteen aan Schiphol. dit is het grootste en drukste vliegveld van Nederlandt. Via deze luchthaven vliegen per jaar zo’n 60.000.000 passagiers en worden meer dan 300 verschillende bestemmingen aangedaan. Voor zowel de vliegtuig volgers als de vliegtuig spotters op ons is dit vliegveld erg intressant. Je ziet hier toestellen van alle soorten en maten rondvliegen en door de grote drukte is er ook een constante aanvoer aan toestellen te bewonderen. Deze drukte is ook een nadeel omdat het op en om schiphol in het normale verkeer ook zeer druk kan zijn. Voor meer informatie over Schiphol zie je de volgende pagina’s:

Bestemmingen Schiphol
Vliegtuigen volgen vanaf Schiphol