Menu Sluiten

Vliegtuigen volgen rond Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is een militaire vliegbasis en een burgervliegveld. De toeristische vluchten en de (interstedelijke) zakelijke vluchten nemen echter flink toe, waardoor Eindhoven Airport het tweede vliegveld van Nederland is. Ook passagiers vanuit de grensstreken van België en Duitsland maken graag gebruik van Eindhoven Airport. Zij ontvluchten daarmee de drukke grote luchthavens in hun eigen land. Het feit dat deze luchthaven deels militair is maakt vliegtuigen volgen rond Eindhoven Airport een belevenis. Eindhoven Airport is vanaf het centrum van Eindhoven met het openbaar vervoer in 10 minuten bereikbaar en ligt pal naast de A2.

Placeholder Image

Europese bestemmingen

Eindhoven Airport geeft je de keus uit meer dan 70 Europese bestemmingen en is daarmee een volwaardige vakantie aanbieder.  Daarnaast wordt er ook gevlogen op Marokko. Doordat er 25 landen worden aangedaan, is de keus voor een bestemming veelzijdig, niet alleen strand, maar ook stad, natuur of zakelijke bestemmingen. Dit zorgt voor de enorme toename in het burger vliegverkeer, dat de luchthaven goed aankan. Met online flight tracker is vliegtuigen volgen vanaf Eindhoven Airport makkelijk. Je krijgt live mee waar degene die vliegt zich op dat moment in de lucht bevindt.

Militaire vliegbasis Eindhoven

Airport Eindhoven is er niet alleen voor vakantie vluchten. Waar het bij de oprichting begon als burger vliegveld is het na de WOII overgegaan in een militaire vliegbasis en altijd zo gebleven. De luchthaven staat dan ook op grond van de Koninklijke Luchtmacht en is slechts operationeel in commerciële handen. Een militair vliegtuig volgen op Eindhoven Airport kan ook. Dit maakt de tool flight tracker ontzettend interessant. De vliegtuigen die op het militaire gedeelte gestationeerd zijn, zijn de Gulfstream IV, de C-130 Hercules en de KDC-10. Soms worden er toestellen geleend van deelnemende NAVO landen. Dit omdat Eindhoven Airport ook dient als basis voor MCCE, een samenwerkingsverband van NAVO landen voor luchttransport ondersteuning. MCCE betekent Movement Coordination Centre Europe.

Vliegtuig radar Eindhoven Airport

Met vliegtuig radar kun je zien waar een vliegtuig zich live op een bepaald moment bevindt. Zo kun je alle vliegtuigen volgen rond Eindhoven Airport en krijg je ook informatie over het vliegtuig zelf. Daarbij zie je hoe lang het vliegtuig al onderweg is in afgelegde afstand, hoe hard het vliegtuig vliegt en wat de vlieghoogte van het toestel is en natuurlijk het belangrijkste op dat moment, hoe lang het nog duurt voordat het toestel landt.

De maatschappijen waarmee je vliegt

Eindhoven Airport werkt samen met Onurair, Tui, Transavia, Jetairfly, Thomas Cook, Tui, Wizz Air, Transavia, Corendon, Ryan Air  en Vueling. Deze maatschappijen vervoeren in een jaar meer dan 4 miljoen passagiers op een veilige manier. Met online vliegtuig radar kun je al deze vluchten volgen vanaf het moment van opstijgen tot het moment van landing. Voor veel mensen in de regio is Eindhoven Airport door de goede bereikbaarheid en de ruime keuzemogelijkheid aan bestemmingen een keuze die vanzelfsprekend is. De zeer korte regio reistijd ten opzichte van Schiphol en ook de gunstige parkeergelegenheden met de bijbehorende voordelige tarieven maken Eindhoven Airport aantrekkelijk.