Menu Sluiten

Vliegtuigen volgen rond Schiphol

Vliegtuigen volgen rond Schiphol doe je vanuit je huis of op het vliegveld zelf als je een bijzonder toestel van dichtbij wilt zien. Je kunt dit doen via een app op je mobiele device zoal je tablet. Flight tracker is zo’n app waarop je precies kunt zien waar een vliegtuig zich bevindt. Je krijgt veel aanvullende informatie over het toestel zelf, maar ook datgene waarvoor je komt, de exacte landingstijd en -plek. Zo sta je nooit op de verkeerde plaats op een verkeerd moment. Schiphol is een luchthaven met 450.679 vliegtuigbewegingen (dalingen en stijgingen) in het jaar 2015. Er is dus altijd wel een interessant toestel te spotten.

Placeholder Image

De luchthaven Schiphol

Schiphol is de nummer 4 luchthaven van Europa op het gebied van passagier vervoer en de nummer 3 in Europa op vracht vervoer. In 2015 is 1,6 miljoen ton vracht naar -en van Schiphol vervoerd. Als deze vluchten zijn te volgen met online vliegtuig radar. Het is verbazingwekkend om de vliegtuig dichtheid boven de luchthaven te zien en de vluchtroutes te bekijken. Er vliegen 109 luchtvaartmaatschappijen op Schiphol naar 215 passagiersbestemmingen en 107 vrachtbestemmingen. Een vliegtuig volgen rond Schiphol is in dat drukke luchtruim fascinerend. Er hebben in het jaar 2015 58.200.000 mensen gekozen voor vliegen op Schiphol.

Schiphol en het milieu

Schiphol is er trots op dat het een CO2 neutrale luchthaven is. Dit bereikt Schiphol door verschillende acties te ondernemen. Zo wordt de uitstoot gecompenseerd door windenergie en zonenergie certificaten. Op het vliegveld zelf wordt zoveel mogelijk gewerkt met biobrandstof, het aanbieden van een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer zodat er minder verkeer naar Schiphol plaatsvindt, het gebruik van led verlichting en elektrisch vervoer.

De voorzieningen op Schiphol

Schiphol heeft zowel voor- als na de controlepunten uitgebreide opties om lekker te winkelen, eten en drinken. Het wachten op je vlucht of op de aankomst van een vlucht wordt daardoor vergemakkelijkt. Tijdens het winkelen kun je het vliegtuig volgen waarop je wacht via online flight tracker op je telefoon. De bereikbaarheid van Schiphol met het openbaar vervoer is goed. Er zijn frequente bus-, trein- en metrodiensten die aansluiten op het landelijk netwerk. Ook zijn er op het luchthaven terrein en in het gebied eromheen voldoende hotels met een rechtstreekse shuttle dienst. Schiphol is volledig aangepast op minder mobiele passagiers.

Uitbreiding

Om te kunnen blijven concurreren met de andere Europese luchthavens heeft Schiphol goedkeuring voor uitbreiding gekregen. Een gevolg daarvan is dat er in de toekomst meer charter vluchten over worden gezet naar Lelystad Airport en Eindhoven Airport. Het grote vakantie passagier vervoer zal op Schiphol blijven bestaan. Vliegtuigen volgen rond Schiphol blijft daarom ook in de toekomst belonend.

Vliegtuigen volgen rond Schiphol tijdens hub vluchten

Schiphol heeft een centrale rol als hub luchthaven. Een hub is een overstapverbinding en Schiphol is de nummer 2 in de wereld voor wat betreft overstappen. In 2015 zijn hebben er 52.000 overstapvluchten plaatsgevonden. Schiphol is hierin populair door de goed opgezette terminals waardoor korte overstaptijden haalbaar zijn. Tijdens een overstap kun je al de vluchten volgen via vliegtuigradar.