Menu Sluiten

Corendon heeft een nieuwe basis geopend in Duitsland

Op 10 mei is een nieuw basis van Corendon geopend in Duitsland. De basis bevindt zich bij de luchthaven Keulen-Bonn. Dat is een vliegveld dat ook steeds populairder is bij Nederlandse reizigers, met name om de goede kwaliteit van het vliegveld en de nabijheid van de Nederlandse grens.

Corendon gaat op deze nieuwe basis een Boeing 737-800 plaatsen. Dat is dan om te beginnen, want er worden nu al uitbreidingen verwacht. Corendon biedt op dit moment circa 25 vluchten per week aan vanaf het genoemde vliegveld. Er wordt daarbij gevlogen naar meerdere bestemmingen in Zuid-Europa, Egypte en Turkije. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan de volgende steden: Antalya, Izmir, Rhodos en Palma de Mallorca.

Corendon is flink aan het uitbreiden

Corendon lijkt flink aan de weg te timmeren. Dit is namelijk niet de eerste basis die ze in de afgelopen tijd in Duitsland hebben geopend. Vorige maand opende Corendon namelijk een andere basis in Munster-Osnabrück, vlak over de grens bij Enschede.  Zo probeert Corendon langzaam maar zeker haar marktaandeel op de Duitse vakantie markt te vergroten.

De 737 Max

Oorspronkelijk was het het plan van Corendon om gebruik te gaan maken van de 737 Max op deze basis. Sinds er eerder dit jaar twee ongelukken zijn gebeurd met die toestellen staat de 737 Max echter overal aan de grond. De 737 Max kan binnenkort waarschijnlijk toch weer gebruik gemaakt gaan worden, mede omdat die nu volledig herzien is. Het is nog niet duidelijk of Corendon dan alsnog gebruik gaat maken van het toestel, onder andere vanuit de basis in Keulen-Bonn.