Menu Sluiten
JetBlue

JetBlue Vermindert Zomerschema Naar Port-Au-Prince en Havana

JetBlue Airways, een van de grootste luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten, heeft aangekondigd dat het zijn zomerschema naar Port-au-Prince en Havana zal verminderen vanwege de aanhoudende pandemie. De vermindering van de dienstregeling zal ingaan vanaf 5 april 2023.

Reductie van vluchten naar Port-au-Prince

JetBlue vermindert het aantal vluchten van New York naar Port-au-Prince van drie naar twee per week. Deze vluchten worden op dinsdag en zaterdag uitgevoerd. JetBlue heeft de laatste jaren steeds meer vluchten naar Port-au-Prince uitgevoerd, aangezien de vraag naar reizen naar Haïti gestaag is toegenomen. Dit is echter niet langer het geval vanwege de aanhoudende pandemie.

Minder vluchten naar Havana

JetBlue vermindert ook het aantal vluchten van Fort Lauderdale naar Havana van twee naar één per dag. Deze vlucht zal alleen op zondag worden uitgevoerd. Havana was een populaire bestemming onder Amerikaanse reizigers voordat de pandemie toesloeg. Maar met de voortdurende beperkingen op reizen naar Cuba, is de vraag naar reizen naar Havana drastisch afgenomen.

Impact op de luchtvaartindustrie

De vermindering van de dienstregeling van JetBlue naar Port-au-Prince en Havana zal een grote impact hebben op de luchtvaartindustrie en de economieën van Haïti en Cuba. Deze vermindering kan de toeristenstroom naar deze landen verminderen en de economie van deze landen schaden.

De vermindering van de dienstregeling is ook een teken dat de luchtvaartindustrie nog steeds worstelt met de pandemie en de beperkingen op reizen. Luchtvaartmaatschappijen moeten hun dienstregelingen voortdurend aanpassen aan de veranderende omstandigheden en de vraag van de reizigers.

Conclusie

JetBlue Airways heeft aangekondigd dat het zijn zomerschema naar Port-au-Prince en Havana zal verminderen vanwege de aanhoudende pandemie. De vermindering van de dienstregeling zal vanaf 5 april 2023 ingaan. JetBlue vermindert het aantal vluchten van New York naar Port-au-Prince van drie naar twee per week, terwijl het aantal vluchten van Fort Lauderdale naar Havana van twee naar één per dag wordt verminderd. Deze vermindering zal een grote impact hebben op de luchtvaartindustrie en de economieën van Haïti en Cuba, en het is een teken dat de luchtvaartindustrie nog steeds worstelt met de pandemie en de beperkingen op reizen.