Menu Sluiten
Parkeerplaats

Een gids voor veilig parkeren op of rondom de luchthaven

Ben je op zoek naar een veilige parkeerplaats op of rond de luchthaven? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze gids vind je alle informatie die je nodig hebt om veilig en voordelig te parkeren bij de luchthaven. Van tips over het kiezen van een veilige parkeerplaats tot weten wat je kan verwachten wanneer je aankomt, deze gids zal je het vertrouwen geven om de auto veilig en met een gerust hart te parkeren. Lees dus verder en begin met het plannen van een veilige parkeerervaring op de luchthaven.

Voordelen van luchthaven parkeren

Parkeren op de luchthaven zelf is natuurlijk altijd redelijk duur en omdat je er vaak een langere tijd staat doen mensen dit minder graag door de hoge kosten. Maar het parkeren direct bij de luchthaven zelf heeft ook voordelen:

Gemak – Als je bij de luchthaven parkeert, weet je zeker dat je ruim op tijd voor de vlucht bij de terminal aankomt, je bent hier namelijk direct. 

Veiligheid – In tegenstelling tot een openbare straat, hebben parkeerplaatsen op luchthavens 24-uurs beveiliging, dus je hoeft je geen zorgen te maken over diefstal of vandalisme.
Gegarandeerde plaats – Bij parkeren op straat weet je nooit of je een plekje zal vinden, en of je hier een langere tijd mag staan. Op de luchthaven ben je zeker van een plaats.

Alternatieven voor parkeren op de luchthaven

Openbaar vervoer – Veel luchthavens bieden pendeldiensten aan naar het nabijgelegen openbaar vervoer, zoals treinen en bussen. Dit kan een geweldig alternatief zijn voor duur parkeren.
Parkos – Parkos is het perfecte alternatief op het parkeren op de parkeerplek van de luchthaven zelf. Ze hebben altijd wel een parkeerplek in de buurt van de luchthaven en ze brengen je bij de vertrekhal nadat je de auto parkeert. Je kan zelf je auto afgeven voor de vertrekhal om door een van de Parkos medewerkers te laten parkeren.

Tips voor parkeren op de luchthaven

Weet waar je kan parkeren – Zoek voordat je naar de luchthaven vertrekt uit waar je kan parkeren. Meestal kan je kiezen tussen kort parkeren en lang parkeren. Kort parkeren ligt het dichtst bij de terminals, maar is vaak duurder. 

Parkeer niet op onbeveiligde parkeerplaatsen – Als je kiest waar je wilt parkeren, kijk dan uit voor parkeerplaatsen die er niet veilig uitzien. Als je op een onbeveiligde parkeerplaats parkeert, loop je het risico dat er in de auto wordt ingebroken.