Menu Sluiten

De beste voorbereiding voor jouw reis naar Vietnam

Vietnam staat bij veel mensen bovenaan de bucketlist. Niet zo verwonderlijk, want dit prachtige land in Zuidoost-Azië heeft zoveel moois te bieden. Naast de rijke cultuurhistorie, kun je er ook genieten van de adembenemende natuur. Het land is dan ook bij uitstek geschikt voor een prachtige rondreis. Natuurlijk vereist dat wel een goede voorbereiding. Er zijn namelijk een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten voor jouw reis naar Vietnam. Zo weet je zeker dat je niets aan het toeval overlaat en kun je onbezorgd genieten van een fantastische reis.

Op reis naar Vietnam met deze handige checklist

Het boeken van een vlucht naar Vietnam is niet zo moeilijk. Tegenwoordig heb je de keuze uit heel veel verschillende vliegtuigmaatschappijen. Vanaf Schiphol vlieg je in ruim 14 uur naar Ho Chi Minh, het vroegere Saigon. Voordat je instapt, moet je wel een aantal belangrijke dingen regelen. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. We hebben de meest belangrijke zaken voor je op een rij gezet:

  • reisdocumenten en visum
  • reisverzekering
  • vaccinaties

Geldige reisdocumenten en een Vietnam visum

Als je afreist naar Vietnam, dan heb je een visum nodig. Dit visum is 30 dagen geldig. Meestal is dit voldoende voor een onvergetelijk verblijf. Dit document kun je het beste vooraf en online bestellen via deze website. Vroeger kon je een Vietnam visum op het vliegveld aanschaffen, maar dat is nu niet meer mogelijk. Nadat je het e-visum online hebt besteld, ontvang je deze direct in je mailbox. Bewaar deze goed bij je andere reisdocumenten.

Controleer ook de geldigheid van jouw paspoort. Als je naar Vietnam wilt reizen voor een vakantie of een rondreis, moet deze een geldigheidsduur hebben van minimaal 6 maanden. Het is verstandig om zowel het paspoort als de visum overal met je mee te nemen als je eenmaal op de plaats van bestemming bent. Bijvoorbeeld als je gaat rondtrekken of een bezienswaardigheid gaat bezoeken.

Een reisverzekering afsluiten voor jouw Vietnam vakantie

Ook het afsluiten van een goede reisverzekering is een absolute must. Zo wordt je achteraf niet geconfronteerd met een hoge rekening als je bijvoorbeeld medische hulp nodig hebt in Vietnam. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat een basisverzekering deze kosten dekt. Daarnaast is het ook zo dat je voor sommige activiteiten een extra verzekering nodig hebt. Bijvoorbeeld als je in Vietnam wilt deelnemen aan een sport met een verhoogd risico. Denk aan bergbeklimmen of raften. Twijfel je of je gedekt bent voor ongevallen in het buitenland? Neem dan voor de zekerheid contact op met jouw reisagent en laat je goed adviseren.

Heb ik vaccinaties nodig als ik naar Vietnam wil reizen?

Of je nu 5 dagen of 30 dagen in Vietnam verblijft, natuurlijk wil je goed beschermt zijn tegen ziektes. In principe kent Vietnam geen vaccinatieplicht. Dat wil zeggen dat inentingen niet perse noodzakelijk zijn voor een verblijf in Vietnam. Toch zijn er enkele vaccinaties die wél worden aanbevolen. Voorbeelden daarvan zijn DTP en hepatitis A. Blijf je langer in Vietnam, bijvoorbeeld voor je werk, dan wordt ook een inenting tegen buiktyfus, rabies, tuberculose en hepatitis B aangeraden.

Genieten van een onbezorgde vlucht naar Vietnam

Vietnam ligt niet naast de deur, maar de vliegtijd van 14 uur is meer dan de moeite waard. Om deze uren comfortabel door te kunnen brengen, is het goed om niet te bezuinigen op de vliegtuigmaatschappij waarmee je vliegt. Daarnaast is het verstandig om vroeg genoeg aanwezig te zijn op het vliegveld waarvandaan je vertrekt. Als je naar Vietnam vliegt, dan is dit in de meeste gevallen Schiphol. Controleer dus van tevoren online wanneer jouw vliegtuig vertrekt. Met deze mogelijkheid kunnen ook achterblijvers heel eenvoudig bijhouden wanneer jouw vliegtuig is geland op Schiphol.

Kort samengevat zijn er dus een aantal dingen die je voor jouw vertrek naar Vietnam moet regelen.  Het online aanvragen van een e-visum voor Vietnam is daarvan misschien wel de belangrijkste. Zonder een geldig visum wordt je namelijk niet toegelaten in dit prachtige land.  Ook een geldig paspoort én de juiste vaccinaties uit voorzorg zijn belangrijk. Dat geldt ook voor het afsluiten van een extra reisverzekering voor de tijd dat je in Vietnam verblijft. Als je deze belangrijke voorbereidingen hebt getroffen, dan kan het grote genieten beginnen. We wensen je altijd een fijne reis.