Menu Sluiten

Avatar Airlines is hoopvol dat er een toekomst is voor de Jumbo Jet

Avatar Airlines, een van de in de Verenigde Staten gevestigde luchtvaartmaatschappij, ervaart nog steeds een enorme waarde in de jumbojet. Het merendeel van de luchtvaartmaatschappijen trekt zich terug in genoemd vliegtuig. Die goedkope luchtvaartmaatschappijen schakelen nu over naar de Boeing 747 om zijn toekomstige vluchten te bedienen.

Op 19 november heeft Avatar Airlines een aanvraag ingediend bij het United States Department of Transportation (DOT), waarin wordt gezocht naar een certificaat van algemeen gemak en noodzaak om bekend te staan ​​en te worden opgezet als een geregelde luchtvaartmaatschappij. De genoemde aanvraag werd al verschillende keren ingediend en kreeg ook een aantal mislukte pogingen en goedkeuring tot op heden.

Dit luchtvaartbedrijf is momenteel op zoek naar een investering van $ 300 miljoen zodat ze de B747-400 kunnen verwerven. Trouwens, het is hoopvol om ten minste dertig B747-8’s onder zijn vloot te hebben via een eerste openbaar aanbod.
De eerste route die het bedrijfsplan moet zijn, is tussen Los Angeles International, Miami International, New York JFK en Las Vegas McCarran. De genoemde vluchten zouden gebruik maken van de 747-400’s van de eerste twee luchtvaartmaatschappijen.
Bovendien verwacht Avatar Airlines in het eerste jaar van de operatie ongeveer 5 miljoen passagiers te bedienen. Van daaruit zou de vloot in aantal toenemen tot ongeveer 14 vliegtuigen. Het was ook van plan om een ​​uitgebreid netwerk te bedienen naar Philadelphia International, Tampa International, Phoenix Sky Harbor, Orlando International, Chicago O’Hare, Dallas / Fort Worth en San Francisco.

Avatar Airlines heeft inderdaad een unieke benadering van deze kwestie. Ondanks het ultra-low-cost model, is het bedrijf nog steeds van plan gebruik te maken van de Queen of the Sky. Dit staat bekend als een iconisch viermotorige straalvliegtuig geassocieerd met een ultra-low-cost carrier (ULCC) maar niet het eerste om bekend om te zijn. Wat betreft haar diensten aan haar passagiers, belooft Avatar Airlines functies te bieden die beschikbaar zijn in verschillende full-service luchtvaartmaatschappijen, maar met slechts minimale kosten.

Volgens de verklaring van een woordvoerder van Avatar zijn ze al begonnen met communiceren en zijn ze bezig met het bestellen van ten minste dertig B747-8 jets. Dit luchtvaartbedrijf wacht op de beslissing en de uitkomst van de aanvraag. Het probeert al enkele jaren verder te vliegen, inclusief zijn unieke benaderingen en gedurfde businessplan.