Menu Sluiten

Transavia overweegt om ook passagiers te gaan wegen voor vertrek

Transavia willen nieuwe maatregelen gaan nemen om het vliegen duurzamer te gaan maken. Dit gaan ze doen samen met professionals van de TU Delft en de Universiteit van Amsterdam. Zo wordt er overwogen om voortaan niet alleen de koffers en handbagage te gaan wegen maar ook de passagiers zelf.

Hoe kunnen deze gegevens worden gebruikt?

Er zijn verschillende manieren waarop gebruik gemaakt kan worden van deze informatie. Als piloten op de hoogte gebracht kunnen worden van het daadwerkelijke gewicht van de passagiers en het toestel dan kunnen ze op een ideale manier bepalen op welke vlieghoogte en met welke snelheid ze optimaal gebruik kunnen maken van de brandstof. Zo kan er brandstof worden bespaard en kan er dus minder co2 worden uitgestoten.

Ook op andere gebieden

Op andere gebieden wil Transavia ook aan duurzaamheid werken. Zo proberen ze ook op andere gebieden zuiniger te vliegen, vernieuwen ze de vloot, en proberen ze alternatieven voor kerosine te bedenken. Zo werken ze bijvoorbeeld samen met het Rotterdam The Hague airport als het gaat om duurzame kerosine.

Ook aan de grond

Ook aan de grond wil Transavia duurzamer worden. Zo wil het bedrijf meer gebruik gaan maken van zonnepanelen, wil het afval aan boord verminderen en wil het meer gebruik gaan maken van elektronische voertuigen. Al met al hoopt Transavia zo haar steentje bij te kunnen dragen aan het milieu.

Andere airlines en vliegvelden

Transavia is zeker niet de enige airline die werkt aan verduurzaming. Air France kondigde bijvoorbeeld eerder al aan dat ze plastic willen gaan verbannen op hun vluchten. Daarnaast willen ze gebruik gaan maken van schonere kerosine. Ook luchthavens als Schiphol zijn hard aan de slag te gaan.