Menu Sluiten

Twee gevechtsvliegtuigen botsen op elkaar boven Duitsland

Afgelopen weekend zijn twee gevechtsvliegtuigen de Duitse luchtmacht met elkaar in aanvaring gekomen. De vliegtuigen, van het type Eurofighter, zijn neergestort in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Dat is een deelstaat in het noordoosten van Duitsland.

Het lot van de piloten

Bij het ongeluk waren in totaal twee piloten betrokken. 1 van die piloten heeft het ongeluk overleefd. Hij kon met behulp van zijn schietstoel en een parachute uit het toestel komen. Hij was uiteindelijk geland in een boom.

Van de andere piloot werd eerst ook vermoed dat hij nog leefde, omdat een derde piloot twee parachutes had gezien. Toch werd deze piloot niet direct gevonden. Later werd duidelijk dat de tweede piloot het ongeluk toch niet overleefd had, op maandag werd dit door de autoriteiten bevestigd. Er was al een vermoeden, omdat er lichaamsresten gevonden waren bij de wrakstukken van de toestellen.

Oorzaak van het ongeluk

Het is vooralsnog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. Er zal een onderzoek plaatsvinden. Wel konden de autoriteiten melden dat er geen munitie aan boord van de toestellen was.

Brand

Na het ongeluk brak er brand uit. Gelukkig was de brandweer snel paraat en die had het vuur ook snel onder controle. Zoals gezegd waren er geen wapens aan boord en deze toestellen had ook beperkt kerosine getankt. Daardoor was het risico op explosies minimaal. De toestellen zijn neergestort op een landelijk gebied. Daardoor zijn er gelukkig geen huizen beschadigd geraakt en zijn er verder ook geen gewonden op de grond gevallen.

De beelden

Het ongeluk is uitgebreid gefotografeerd en gefilmd. De beelden hiervan zijn overal te vinden op het internet.