Menu Sluiten

KLM 787-10 maakt haar eerste vlucht

Op zaterdag 15 juni rond 10 uur ’s avonds Nederlandse tijd is de eerste KLM 787-10 aan haar zogeheten ‘maiden flight’ begonnen. Deze vlucht is gelukkig probleemloos verlopen en mochten er verder ook geen problemen ontstaan dan kan het vliegtuig eind deze maand worden opgeleverd. De naam van het toestel is Oranjebloesem. Daarnaast heeft het toestel de registratie PH-BKA gekregen.

In totaal heeft KLM 8 van deze toestellen besteld. Wanneer de andere 7 toestellen geleverd worden is vooralsnog niet bekend. Daarnaast verwacht KLM dat er misschien nog meer bestellingen zullen volgen.

De verschillen met vorige toestellen

De 787-10 verschilt met name van haar voorganger 787-9, als het gaat om de lengte. Zo is het nieuwe toestel bijna 6 meter langer. Daardoor kan het toestel 50 extra passagiers vervoeren. Het toestel kan in totaal 344 passagiers vervoeren, waarvan circa 10 procent in Businessclass en de rest in Economy.

KLM viert haar 100ste verjaardag

KLM viert dit jaar haar honderdjarig bestaan. Dat is ook te zien aan dit nieuwe toestel. Op de romp van het toestel is namelijk een speciaal opschrift aangebracht dat hier aandacht aan besteedt.

Orderuitruil met Air France

KLM is daarnaast bezig met een behoorlijke orderuitruil met Air France. Zo zal Air France bijvoorbeeld A350-900’s krijgen van KLM en krijgt KLM daar vervolgens 6 787-9’s voor.

Er kan niet worden uitgesloten dat KLM ook die toestellen weer zal proberen in te ruilen waardoor het wellicht op korte termijn al beschikt over 27 787-10’s, of te wel zogeheten Dreamliners.

Al met al kunnen de vaste KLM vliegers binnenkort dus wel verwachten om in een spiksplinternieuw KLM 787-10 te vliegen.