Menu Sluiten

3 voordelen van een prepaid simkaart in het buitenland

Je gaat lekker op vakantie en neemt mee.. je mobiel! Dat is tegenwoordig iets wat je niet wilt missen op je vakantie. Je wilt namelijk wel bereikbaar blijven voor het thuisfront, maar je wilt ook bereikbaar zijn voor de mensen waarmee je op vakantie bent. Of misschien wel daar ontmoet. Het nadeel is alleen dat en mobiel abonnement niet altijd ook geldig is voor het buitenland. In dat geval moet je een andere optie kiezen die het meest voordelig voor jou ik. Je zou kunnen kiezen voor een prepaid simkaart. In dit artikel worden de voordelen besproken van een buitenlandse prepaidkaart.

Met een buitenlandse prepaid kaart betaal je het lokale tarief

Als je naar het buitenland gaat en koopt hier een prepaid kaart dan betaal je hiervoor het lokale tarief. Dit is geldt zowel voor het opwaarderen als de tarieven van bellen en internetten zelf. Dit is voordeliger, want als je naar het buitenland gaat met een prepaidkaart die uit Nederland komt betaal je extra. De reden hiervoor is dat je connectie loopt via de provider van je. Als deze in Nederland zit moet hij een grote stuk afleggen. Het grote nadeel van een prepaid kaart kopen voor in het buitenland is dat je een nieuw nummer krijgt.

Maximaal tarief

Misschien heb je het wel eens gehoord. Iemand die in het buitenland lekker aan het bellen bleef en ineens na de vakantie een rekening op de mat kreeg van €5.000. Dit zijn dingen waar je niet blij van wordt, maar bellen en internetten kan erg duur zijn in het buitenland. Met een prepaid simkaart zit je altijd aan een max. Als het geld op is, dan is het op. Je kunt het dan zelf weer opwaarderen.

Pak je voordeel met bundels

Veel providers verkopen bundels, zowel in Nederland als in het buitenland. Met zo een bundel kun je bijvoorbeeld een aantal belminuten kopen en krijg je hierbij korting op het internet. Op deze manier kom je voordeliger uit.