Menu Sluiten

Waar moet je aan denken voor je op vakantie gaat?

Als je op vakantie gaat komt het vaak voor dat je wel eens wat wilt vergeten. Je wilt namelijk niet op vakantie constateren dat je onderbroeken nog in je kledingkast thuis liggen of dat je helemaal geen reisverzekering afgesloten hebt. In dit artikel wordt er nagegaan waar je aan moet denken voor dat je op vakantie gaat.

Je paspoort is zeker geen overbodige luxe

Om maar gelijk met het belangrijkste te beginnen, je paspoort. Check goed of je paspoort nog geldig is. Houd er rekening mee dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn voor sommige landen. Mocht je paspoort niet meer geldig zijn, of je hebt nog helemaal geen paspoort, dan wordt aangeraden deze op tijd aan te vragen bij je gemeente. Er kan nog wel eens een lange tijd overheen gaan.

Zorg daarnaast voor een kopie van je paspoort. Leg deze kopie in je tas of in je portemonnee. Mocht je tijdens je vakantie je paspoort kwijt raken heb je altijd nog een plan B. Ook kun je jezelf voorbereiden op een plan C. Dit doe je door een foto te maken van je paspoort en deze naar jezelf te mailen. Op die manier kun je altijd bij je paspoort komen.

Afsluiten van een reisverzekering

Er kan altijd wat gebeuren tijdens je vakantie. Daarvoor is het handig dat je een reisverzekering afsluit. Als je een reisverzekering afgesloten hebt moet je er goed op letten of deze wel geldig is in het land waar jij naartoe gaat. Als je buiten Europa gaat reizen zal je de reisverzekering op werelddekking moeten zetten.

Het thuisfront goed achter laten

Thuis zijn er vaak dingen die doorlopen. Denk bijvoorbeeld aan de plantjes die water gegeven moeten worden, is er misschien een buurman die dit kan oppakken? Zorg er daarnaast voor dat voor je weg gaat je wasmand leeg is. Als je terugkomt van vakantie zit je namelijk al met een goed gevulde wasmand. Vergeet ook niet je koelkast en vriezer uit te zetten. Tijdens je vakantie zal je deze uiteraard niet nodig hebben. Voorkom op deze manier overbodige energiekosten.