Menu Sluiten

KLM start met nieuw tarievenstructuur

Afgelopen woensdag heeft KLM een nieuw tarievenstructuur ingevoerd voor Economy Class-tickets binnen heel Europa. Er kan vanaf nu gekozen worden uit drie verschillende opties: Flex, Standard en Light. KLM denkt dat de reizigers hierdoor hun reis beter kunnen afstemmen op de persoonlijke wensen. Met Light heb je het laagst mogelijke tarief en kun je alleen handbagage meenemen tijdens de vlucht. Met Standard kun je één stuk ruimbagage meenemen en het ticket kan tegen betaling worden gewijzigd. Bij Flex is de ruimbagage, SkyPriorty-service op de luchthaven en het ticket zoner kosten wijzigen of annuleren allemaal inclusief.

Voortaan is er dus de keuze uit de drie ticketopties, maar het blijft ook nog mogelijk om de reis verder aan te passen door een extra service er bij te kopen. Zo kan Light bijvoorbeeld worden uitgebreid met ruimbagage. Dit kan gelijk bij de boeking, maar het kan ook nog op een later moment.

Het prijsverschil tussen de drie opties is aanzienlijk. Zo is de Light optie naar Rome 252 euro en dezelfde vluchtmaar dan de Flex optie is 396 euro. Daarnaast zit er ook verschil in het aantal Flying Blue Award Miles dat de reizigers met de drie opties kunnen verdienen. Sinds afgelopen woensdag zijn de ticketopties beschikbaar binnen Europa, naar Israël of naar Noord-Afrika.