Menu Sluiten

Easyjet schat de kosten op de Drone ongeregeldheden in Gatwick op £15 miljoen pond

Afgelopen december waren er op Gatwick zeer veel vertragingen en chaos tot gevolg. Easyjet is nu naar buiten gekomen dat de kosten van deze ontwrichting ongeveer 15 miljoen heeft gekost. Zo’n 5 miljoen aan omzet en 10 miljoen om klanten te helpen.Dit komt neer op een daling in de winst voor Easyjet van zo’n 3 procent. Toch steeg de totale omzet van Easyjet in 2018 met zo’n 15,1%, tot 1,3 miljard pond. Dit kwam voornamelijk doordat het aantal passagiers was gestegen met 15 procent, zo’n 21,5 miljoen passagiers.

Gatwick moest de landingsbanen op de hele luchthaven sluiten toen er drones het luchtruim binnen vielen. Hierdoor moesten er zo’n 1.000 vluchten worden geannuleerd en kregen 140.000 passagiers hierdoor geraakt gedurende 3 dagen. De onrust zagen we ook zeker terug in het aantal mensen dat actief waren in vliegtuigen volgen.