Menu Sluiten

2016 Recordjaar voor Antwerpen Airport

Er zijn nog nooit zoveel reizigers via Antwerpen Airport gevlogen, 2016 is een recordjaar. Zo’n 276.000 mensen hebben gebruikt gemaakt van Antwerpen Airport, dit betekent een stijging van ongeveer 25 procent vergeleken met 2015. Door het inzetten van grotere vliegtuigen is het aantal vluchten juist gedaald met 8.6 procent. De maanden maart en april kunnen een vertekend beeld geven. In die maanden reisden 20.000 passagiers via Antwerpen door aanslagen op de luchthaven van Brussel. De vluchten vertrokken toen tijdelijk van Antwerpen Airport. Toen de Vlaamse Luchtvaarttransportmaatschappij failliet ging was er een tegenvaller voor de Antwerpse Airport. Zonder dit faillissement waren de cijfers nog hoger uitgevallen, VLM was namelijk de grootste gebruiker.

2017

Er werd onlangs aangekondigd door TUIfly dat de capaciteit deze zomer omhoog gaat vanaf Antwerpen Airport met 7 procent. Het Spaande Marcia komt er ook nog bij als nieuwe bestemming. De vluchten naar Rome worden daarentenen juist weggehaald.
In maart zijn de verbouwingen van de airport helemaal afgerond, hierdoor kunnen de passagiers na de veiligheidscontrole even lekker shoppen of genieten van een heerlijk broodje.