Menu Sluiten

KLM meest veilige luchtvaartmaatschappij van Europa

KLM is de meest veilige luchtvaartmaatschappij van Europa. Dit is gebleken uit het overzicht van het duitse onderzoeksbureau JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre). Elk jaar wordt er een Safety Ranking gemaakt van de zestig veiligste luchthavens ter wereld. Op de eerste plek staat Cathay Pacific Airways in Hong-Kong.Bij het samenstellen van deze lijst wordt er gekeken naar de verhouding tussen het aantal vervoerde passagiers en het aantal ongelukken van laatste dertig jaar. KLM is één plaats gestegen sinds vorig jaar en staat nu op nummer 5 in de ranglijst. KLM heeft het dus goed gedaan in de periode van 1986 tot 2016. De volgende europese maatschappij vind je terug op plaats 12: Lufthansa in Duitsland. In de top van de ranglijst staan maatschappijen uit Aziatische landen zoals Hong-Kong en China. Maar Quatar en Nieuw Zeeland doen het ook erg goed. De top 10 en de laagste 5 uit de ranglijst staan hieronder:

  1. Cathay Pacific Airways
  2. Emirates
  3. EVA Air
  4. Qatar Airways
  5. Hainan Airlines
  6. KLM KL, KLM
  7. Emirates
  8. Etihad Airways
  9. Japan Airlines
  10. TAP Portugal

55 Malaysia Airlines
56 Garuda Indonesia
57 Avianca Colombia
58 China Airlines
59 Lion Air JT, LNI Indonesia Indonesia 1,058
60 Vietnam Airlines
© Jacdec.de 1989 – 2016