Menu Sluiten

Boeing behaald mijlpaal met 787 Dreamliner

Boeing heeft donderdag een bijzondere mijlpaal behaald: de vijfhonderdste 787 dreamliner werd afgeleverd. Het toestel treedt in dienst bij de Colombiaanse luchthaven Avianca. De Dreamliner is het eerste vliegtuig dat grotendeels met koolstofvezels is bedekt en het is daarnaast het best verkochte widebody-vliegtuig ooit.<Het heeft maar vijf jaar geduurd tot de vijfhonderdste dreamliner werd afgeleverd. De eerste 787 werd geleverd aan de Japanse luchthaven All Nippon. Het toestel maakte zijn eerste commerciële vlucht op 11 november 2011, van Tokia naar Okayama-Hiroshima.

787 Dreamliner

Zo’n 48 luchtvaartmaatschappijen hebben een 787 Dreamliner in gebruik. Er staan nog meer dan zevenhonderd orders open voor de 787 Dreamliner. Het toestel heeft tot nu toe 696.000 commerciële vluchten gevlogen. Volgens Boeing is de Dreamliner twintig procent zuiniger dan de andere toestellen, dit komt door het lichtere materiaal. Daarnaast is het toestel ook comfortabeler voor de passagiers. Je kan bijvoorbeeld beter naar buiten kijken dankzij de grotere ramen. Ook de luchtdruk en de luchtvochtigheid zijn beter dan in de meestel toestellen.