Menu Sluiten

Airbus komt met een nieuw concept

De innovatietak van Airbus komt met een nieuw concept, namelijk: vliegtuigen die van binnen helemaal te customizen zijn.  Hierdoor kan er bijvoorbeeld een alternatief komen voor vliegtuigen die helemaal vol staan met stoelen. Een kopje koffie drinken aan de bar of een boekje lezen in de loungehoek klinkt beter toch? Dankzij dit Transeponse concept kunnen luchtvaartmaatschappijen in een korte tijd het interieur van een vliegtuig veranderen. Voor bijvoorbeeld de nachtvluchten kunnen er sleeping pods worden geïnstalleerd of voor zakelijke reizigers juist een kantoorruimte. Het grootste voordeel: door er andere modules in te klikken kan het vliegtuig weer worden omgebouwd.

Voor iedereen

Er moet  ook worden nagedacht over nieuwe manieren om geld te verdienen met de luchtvaart. Het concept zou juist voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Loungeplekken en barretjes zouden bijvoorbeeld interessant kunnen zijn voor sponsoren.

Of de luchtvaart zit te wachten op dit concept is nog maar de vraag.  Door de grote concurrentie is het van belang om zoveel mogelijk te verdienen per passagier. Dit lukt toch het beste door meer stoelen te plaatsen in het vliegtuig.