Menu Sluiten

De drie gevaarlijkste vliegvelden ter wereld

Er zijn veel gevaarlijke vliegvelden wereldwijd. Ze hebben bijvoorbeeld een gevaarlijke ligging, een erg korte landingsbaan of last van extreme windstoten. Het lijkt met de ongevallen gelukkig mee te vallen. Hieronder staan de drie gevaarlijkste vliegvelden:

Paro Airport – Bhutan

Paro Airport ligt in bhutan op 2236 meter hoogte en wordt omringd door de ongeveer 5000 meter hoge Himalaya toppen. Het vliegtuig moet worden gemanoeuvreerd tussen de bergen door, terwijl er rekening gehouden moet worden met de gevaarlijke windstoten. Daarnaast moeten de piloten het toestel landen op een kleine landingsbaan van 1986 meter.

 

Lukla Airport – Nepal

Lukla Airport ligt vlakbij de beginplaats van de bergbeklimming naar de Mount Everest. Het is daarom  een erg  populaire luchthaven bij bergbeklimmers. Het vliegveld heeft een erg korte landingsbaan, aan een kant zit een diep ravijn van 700 meter en aan de andere kant zit een hoge bergwand. De piloot kan dus niet uitwijken.

 

Princess Juliana Airport – Sint-Maarten

Het is prachtig om te zien wanneer een vliegtuig landt op Princess Juliana Airport. Vooral vanaf het aangrenzende strand, waar het vliegtuig vlak over de touristen op Maho Beach vliegt. De landingsbaan is 2300 meter en dat is toch echt heel kort voor de grote boeing 747-400. Daarom vliegt KLM sinds oktober 2016 niet meer  met dit grote vliegtuig naar Juliana Airport, maar met de kleinere Airbus A330-200.