Menu Sluiten
vliegveld

Eindhoven airport zet zich in voor een duurzame regio

Vliegveld Eindhoven is trots op de regio en wil graag daarom een duurzame regio creëren in Zuidoost-Brabant. Een duurzame leefomgeving waar goed wonen, werken en recreëren belangrijk zijn, dat is het uitgangspunt. Onderstaand omschrijven wij de drie belangrijkste aandachtspunten voor deze leefomgeving.

Geluidsoverlast

Luchthavens werken aan het terugdringen van vliegtuiggeluidsoverlast en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Om de geluidsoverlast in de vroege ochtend en avond zoveel mogelijk te beperken, differentieert Eindhoven Airport luchthavengelden naar vertrek- en landingstijden. Eindhoven Airport stimuleert daarom luchtvaartmaatschappijen om vroege ochtend- en avondvluchten te verminderen.

Nachtvluchten

Vanaf oktober 2020 worden er na 23.00 uur geen geplande landingen meer gemaakt om de geluidsoverlast te beperken. In deze video vertellen we je er meer over.

Luchtkwaliteit

De luchtvaartmaatschappijen leveren een belangrijke bijdrage aan een duurzame leefomgeving. De nieuwste vliegtuigen stoten nog minder uit. Vliegtuigfabrikanten ontwikkelen vliegtuigmotoren die steeds minder brandstof verbruiken, waardoor de uitstoot daalt. Luchtkwaliteit wordt bepaald door de concentratie (emissies) van stoffen in de lucht op grondniveau.

Groene stroom

Sinds 2015 draait de luchthaven volledig op windenergie. Eindhoven Airport gebruikt al geruime tijd groene stroom en groen aardgas.