Menu Sluiten
China Airlines

China-Verbindingen Stimuleren Aantallen Op Auckland Airport

De afgelopen jaren heeft Auckland Airport in Nieuw-Zeeland een sterke toename van het aantal passagiers uit China gezien. Deze trend lijkt zich voort te zetten, aangezien luchtvaartmaatschappijen blijven investeren in verbindingen tussen China en Nieuw-Zeeland. In dit artikel bekijken we hoe deze China-verbindingen de aantallen op Auckland Airport stimuleren.

De toename van China-verbindingen

Sinds de eerste directe vlucht tussen Auckland en Shanghai in 2006 is het aantal vluchten tussen China en Nieuw-Zeeland gestaag gegroeid. In 2018 werd een mijlpaal bereikt toen Air New Zealand zijn eerste directe vlucht tussen Auckland en Peking lanceerde. Sindsdien hebben verschillende andere luchtvaartmaatschappijen, waaronder China Eastern Airlines en China Southern Airlines, hun eigen directe vluchten tussen de twee landen gelanceerd.

Een stijging van het aantal passagiers uit China

De investeringen van luchtvaartmaatschappijen in China-verbindingen hebben geresulteerd in een sterke stijging van het aantal passagiers uit China dat aankomt op Auckland Airport. In 2019 bedroeg het aantal passagiers uit China 1,2 miljoen, wat neerkomt op een stijging van 13% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit maakte China de op één na grootste bron van buitenlandse bezoekers voor Nieuw-Zeeland, na Australië.

De impact op Auckland Airport

De toename van het aantal passagiers uit China heeft een aanzienlijke impact gehad op Auckland Airport. De luchthaven heeft geïnvesteerd in het upgraden van haar faciliteiten om tegemoet te komen aan de stijgende vraag van reizigers uit China. Dit omvat de bouw van nieuwe gates en lounges die speciaal zijn ontworpen voor luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten tussen China en Nieuw-Zeeland aanbieden.

Het belang van de Chinese markt

De Chinese markt is van cruciaal belang voor Auckland Airport en de bredere Nieuw-Zeelandse toerisme-industrie. Chinese bezoekers besteden gemiddeld meer geld per dag dan bezoekers uit andere landen en zijn vaak geïnteresseerd in langere verblijven. Dit biedt een enorme kans voor Nieuw-Zeeland om te groeien in de toerisme-industrie en zijn economie te stimuleren.

Conclusie

De toename van het aantal passagiers uit China op Auckland Airport is een positieve ontwikkeling voor zowel de luchthaven als de bredere Nieuw-Zeelandse toerisme-industrie. Met luchtvaartmaatschappijen die blijven investeren in directe vluchten tussen China en Nieuw-Zeeland, is de verwachting dat het aantal passagiers uit China blijft groeien. Dit biedt Nieuw-Zeeland een enorme kans om te groeien in de toerisme-industrie en zijn economie te stimuleren.