Menu Sluiten
Huurauto Curaçao

Maak je verblijf op Curaçao nog aangenamer met een huurauto

Curaçao is officieel een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden en is gelegen in de Caraïbische zee niet ver uit de kust van Venezuela. Curaçao is het grootste eiland van de Antillen en Nederlands is een van de officiële talen naast Papiamento en het Engels. Dagelijks gaan er vluchten vanuit Nederland naar Curaçao en er zijn veel families die verspreid zijn over Nederland en curaçao. Niet alleen voor familiebezoek, maar ook voor een mooie vakantie, is Curaçao al sinds jaar en dag een geliefde bestemming voor veel Nederlanders. Door de grote afstand en het feit dat je gedwongen bent om te vliegen hebben de meeste mensen niet de beschikking over een auto op het eiland. Er zijn gelukkig autoverhuurders op het eiland aanwezig die je bezoek aan Curaçao nog aangenamer maken.

 

Met een huurauto behoud je onafhankelijkheid en flexibiliteit

Met slechts 444 vierkante meter is Curaçao niet een gigantisch eiland, maar nou ook niet een eiland waar alles makkelijk op loopafstand is wanneer je meerdere plekken wil bezoeken. Curaçao kan wel worden gezien als een auto-eiland, want de lokale bevolking maakt zeer veel gebruik van de vierwieler, zelfs voor kleinere stukjes van slechts een paar honderd meter, wordt regelmatig de auto gebruikt. De wegen zijn weliswaar niet van dezelfde kwaliteit als in Nederland, maar zeer goed begaanbaar. Met een huurauto op het eiland behoud je je onafhankelijkheid en kun je ongestoord nieuwe plekken ontdekken en rondtoeren zonder afhankelijk te zijn van bijvoorbeeld de taxi’s. Deze flexibiliteit is voor veel mensen een toegevoegde waarde. Ook een jeep huren op Curacao is geen probleem.

 

Het verkeer op Curaçao is een stuk rustiger dan in Nederland

De wegen mogen dan wel niet Nederlands zijn, Curaçao is een prachtig eiland om met de auto te verkennen en wanneer je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, is het vaak zelfs veiliger rijden dan in Nederland. Het verkeer gaat er aanzienlijk rustiger aan toe dan in Nederland. De meeste auto’s op Curaçao zijn automaten en dat geldt ook voor de huurauto’s. Het voordeel hierbij, is dat je snel aan de auto gewend bent en je motor ook nooit afslaat. Wanneer het geregend heeft, is het wel goed uitkijken, omdat door het vuil van stof en zand de weg glad kan raken of je een kuil in de weg niet ziet, omdat deze is volgelopen. Er is een Road service beschikbaar op het hele eiland die assisteert bij ongelukken en pech. De meeste autoverhuur Curacao partijen op het eiland staan goed bekend en leveren eerlijke voorwaarden met betrekking tot het type auto en de verzekeringsdekking.