Menu Sluiten
Monaco

Dit kan je doen in Monaco

De economie van Monaco is vooral gericht op financiën, handel en toerisme. Na Las Vegas en Macau is het één van de grotere goksteden. Toeristen van over de hele wereld komen naar de stad voor de gokkasten, bingo en live tafelspellen. Er is natuurlijk veel meer te zien in Monaco dan alleen de casino’s. Dit kan je doen in Monaco.

Bezoek het paleis en de kathedraal

Je vindt het paleis en de kathedraal in het oude Monaco ofwel Monaco Ville. Dit gedeelte ligt tegen de Franse Alpen aan. Hier kan je het Prinselijk paleis en de Kathedraal van Monaco bezoeken. De plekken zijn zo bijzonder omdat alle vorsten van Monaco begraven worden in de Kathedraal.

Het Palais Princier de Monaco is rond 1911 omgebouwd tot een paleis. Voorheen functioneerde het als fort en werd bewoond door het staatshoofd van Monaco en zijn familie. Een deel van het paleis en het museum zijn te bezoeken. Zorg dat je rond 12 uur aanwezig bent voor de wisseling van de wacht.

Stalagmiet grot

Jardin Exotique de Monaco is een exotische tuin met zeven verschillende soorten cactussen. Ook vind je er een grot met stalagmieten, stalactieten en archeologische vondsten. Als je een bezoekje brengt aan de tuin mag je ook naar de Observatory Caves en The Museum of Prehistoric Anthropology.

Jardin Exotique de Monaco is niet de enige tuin die de moeite waard is om te bezoeken. De Princess Grace Rose Garden is gevuld met de mooiste bloemen. De tuin heeft de vorm van een hart en er zijn meer dan 150 verschillende rozen te zien. Verder is er nog een Japanse tuin van maar liefst 7000 vierkante meter.

Oceanisch museum en Port Hercule

Het Oceanisch museum heeft een hele bijzondere verzameling aan zeefauna. Niet alleen dieren in het water maar ook een collectie van opgezette dieren en skeletten. Je vindt er meer dan 4000 vissoorten. Het museum steekt zelfs een stukje boven het water uit.

Na het museum kan je gelijk door naar Port Hercule. Het is de bekendste haven van Monaco en tegelijkertijd de diepste haven aan deze kant van de zee. Je ziet de mooiste en duurste boten voorbij varen terwijl je geniet van het uitzicht. Er zijn veel terrasjes te vinden en het paleis is te voet te bereiken vanaf de haven.

Het F1-circuit

Monaco is een van de race circuits die meedoet aan de Formule 1 races. Het is één van de twee stratencircuits in het Formule 1 seizoen. De coureurs vinden het een moeilijk parcours omdat er lastig snelheid te maken is. Je kan door de beroemde tunnel rijden onder het Fairmont Hotel in Monte Carlo.

Wil je zelf graag racen? Het is niet vaak mogelijk om over het circuit te racen aangezien het afgesloten moet worden. Wel kan je een Ferrari om Lamborghini huren en op pad gaan door Monaco. Je ziet de auto’s overal rijden. Rij langs de prachtige straten en geniet van het uitzicht vanuit de dure auto’s.