Menu Sluiten
schiphol

Overleg over uitbreiding Schiphol lijkt te zijn mislukt

Na intensief overleg gedurende een periode van enkele maanden lijken de partijen niet tot overeenstemming te komen over de groei van Schiphol.Het maximumaantal vluchten dat Schiphol per jaar mag verwerken is 500.000 tot het jaar 2020. Dit aantal werd overeengekomen met tal van partijen waaronder Schiphol zelf, de gemeente, milieuorganisaties, omwonenden en de gemeente.

De voorzitter Hans Alders heeft voorgesteld de luchthaven te laten groeien met 10.000 vluchten per 2023. Zo hoopt Alders dat er overeenstemming komt tussen de verschillende partijen. Het probleem zit erin dat de omwonenden en milieuorganisaties geen groei wensen van het aantal vluchten.

Veel omwonenden vinden dat een groei helemaal niet noodzakelijk is, en voorman Matt Poelmans van de omwonenden wil dat eerst laten onderzoeken. De milieufederatie Noord-Holland is dezelfde mening toegedaan.

Wanneer partijen er niet uitkomen zal de coalitie in Den Haag uiteindelijk met een oplossing moeten komen.

#Schiphol #Groei #Overleg