Menu Sluiten

Speculaties over Vliegtuigcrash in Colombia

Er wordt steeds meer duidelijk over de crash met de Boviliaanse Avro RJ85. In dit vliegtuig zat de selectie van de Braziliaanse voetbalclub Chaecoense. Het vliegtuig was onderweg naar Rionegro, het grootste vliegveld in Colombia, omdat de rechtstreekse vlucht werd afgelast.De crash is mogelijk veroozaakt door een te kort aan brandstof. Dit is beweerd door Alfredo Bocanegra van de Colombiaanse luchtvaartautoriteit. Echter, het verhaal van de overlevenden spreekt dit tegen.

Speculaties

De opmerking van Alfredo is niet vreemd, het vliegtuig had namelijk een maximum vliegbereik van 2963 kilometer. De afstand tussen de plaats waar het vliegtuig opsteeg en Medellin bedraagt 2.960 kilometer hemelsbreed. De luchtvaartautoriteit verklaarde ook dat de piloot alarm had geslagen omdat er een brandstoftekort zou zijn.

Volgens andere bronnen had de bemanning van het vliegtuig juist kort voor de crash een deel van de brandstof geloodst,  want ze wilden een explosie voorkomen.

Ook werd er een melding gemaakt van de problemen met de elektrinica tijdens de vlucht. De zwarte dozen zullen dus meer duidelijkheid moeten geven over de oorzaak van het ongeluk.

Crash

Het vliegtuig is neergestort in het plaatsje Cerro EI Gordo. Volgens de politie zouden zes passagiers de crash hebben overleefd. Onder wie drie spelers van de Braziliaanse voetbalclub, een stewardess en een journalist. De overige 71 passagiers kwamen om het leven.